Доставка и плащане

ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

Безплатна доставка за всички артикули.

Доставките ще се осъществяват чрез куриерска фирма „СПИДИ“ АД и „ЕКОНТ ЕКСПРЕС“ ООД, наричани по-долу за краткост „СПИДИ“ и „ЕКОНТ“. Поръчките на територията на България ще се доставят в работното време на куриерската служба.

Сроковете за доставка на територията на България са следните:
- При поръчки от понеделник до петък и до 15:00 ч., доставките за населени места с офис на „СПИДИ“ или „ЕКОНТ“ се извършват на следващия ден;
- Поръчки след 15:00 ч. се извършват до 2 /два/ работни дни;
- Поръчки, направени в събота и неделя, се доставят във вторник;
- За селища без офис на „СПИДИ“ или „ЕКОНТ“ - съгласно график за обслужване.
- При поръчки, направени до посочен от клиента Меркари магазин – до 7 работни дни.

Плащането става с дебитна или кредитна карта, или с наложен платеж (чрез плащане при доставка), освен в случаите на доставка до Меркари магазин.
(1) Ако бъде избрана опцията за плащане с дебитна или кредитна карта, ще последва пренасочване към страницата на ePay, където трябва да се въведат данни, необходими за извършване на плащането.
(2) Ако бъде избрана опцията за плащане с „наложен платеж“, стойността на поръчката следва да се заплати при получаването й от куриера. Тази възможност не се прилага при доставка до Меркари магазин.
Данните, които се попълват, се използват единствено и само с цел доставка на поръчката. Коректното попълване на данни в процеса на поръчка е задължително и от него зависи правилната доставка.
(3) При избрана опция „Приложи Виртуален портфейл“, ПОТРЕБИТЕЛЯТ има възможността да заплати стойността на поръчката изцяло или частично от натрупаната във „Виртуалния портфейл“ сума.

Други условия:

При извънредни обстоятелства ДРУЖЕСТВОТО си запазва правото да удължи сроковете за доставка, за което своевременно уведомява ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.
В случай, че получателят отсъства от адреса за доставка, не отговаря на оставения при поръчката телефон или телефонът е грешен, то поръчката се депозира до поискване в офис на „СПИДИ“ или „ЕКОНТ“ за срок от 5 /пет/ дни. Ако в рамките на този срок, поръчката не бъде потърсена, то същата се анулира и ДРУЖЕСТВОТО се освобождава от задължението да извърши доставката.

ДРУЖЕСТВОТО има право да откаже да достави поръчана стока поради технически или организационни проблеми, за което трябва да изпрати изрично уведомление до ПОТРЕБИТЕЛЯ на посочената от него електронна поща. За това обстоятелство ДРУЖЕСТВОТО не дължи обезщетение на ПОТРЕБИТЕЛЯ, а само връщане на заплатената от ПОТРЕБИТЕЛЯ сума (ако има такава).