Какви дамски дрехи ще са на мода тази пролет?

дамски дрехи 2022

През 2022-ра следващата вълна от модни находки ще ни залее с настроение и свежест. Наистина през пролетта ще имаш много възможности да се сдобиеш с различни и елегантни дамски дрехи. Най-готиното е, че ще можеш да разнообразиш визията си, без да се налага да изменяш на себе си. Тенденциите при дамските дрехи са интригуващи, закачливи и провокиращи съзнанието. Сред тях се открояват от фънки и ретро елементи до интересни интерпретации на класиката. 

Искаш ли да си в час с това какви ще са модерните дамски дрехи за предстоящия сезон пролет-лято? Направихме списък за теб с най-интересните щрихи от модните тенденции за тази година. След като преминеш през него, ще можеш да съставиш и следващия си шопинг план. 

Тенденции при дамските дрехи за пролетта

1. Горещи кройки за модните тенденции през пролетта и лятото

Интересен и провокиращ елемент ще бъдат дамските дрехи с изрязани части. Също така актуални ще са роклите с права кройка и части, откриващи тялото и създаващи този изрязан ефект. Топовете на дупки ще са хит. Можеш да ги комбинираш перфектно с коженa правa полa или втален панталон. 

2. Пайети и бляскави елементи

Отново ще се завърнат дрехите с изобилен блясък, за да привлекат погледите на околните като магнит. Обичаш ли да сияеш? Тогава тази модна тенденция ще удовлетвори желанията ти. Роклите с позлата или сребро, а също и тези покрити изцяло с пайети, ще са топ избор за вечерни събития и партита.

3. Жълти нюанси

Очаквай да срещнеш жълтото в най-различни вариации през пролетта. Жълтият цвят предизвиква настроение, енергия и може да раздвижи всяко облекло. Също така той е много адаптивен и можеш да го включиш във всяка визия, без значение дали е вечерна или ежедневна. Лимонът, медът, бананът и горчицата са само някои от прекрасните свежи нюанси, от които ще можеш да избереш тази пролет.

жълта рокля

4. Ресни

Ако обичаш да носиш дрехи с движещи се елементи, тази година избери моделите с ресни. Дори да не си пробвала да носиш такива модели, може би сега, когато е ясно, че ще бъдат хит, е точното време да се осмелиш. Ресни ще видим върху блейзери, вълнени палта и рокли. Ако носиш топ с ресни, можеш чудесно да го съчетаеш с разкроени панталони или дълга пола например.

5. Разкошни щампи

Дамски дрехи със щампи ще са другото модно изявление, което ще радва окото. Освен това в трендовете ще са най-вече ярките и големи щампи. Това е една от изненадите на сезон пролет 2022. Изненада, защото до преди тази година не можехме дори да си помислим за толкова необикновени съчетания. 

6. Смели цветови комбинации

Oбичаме пролетта, заради нейните свежи и ярки цветове, а тенденциите тази година са точно такива. Модерни цветове ще бъдат пурпурно, ярко розово, череша, виолетово и свежо зелено. Ако тази тенденция е твоята, те съветваме да не носиш много аксесоари с нея. Нека визията ти не изглежда прекалено претрупана. 

7. Рокли с ревери 

Ако искаш да изпъкнеш на официално събитие с модерна рокля от последните тенденции, то роклята с ревери е за теб. Друг вариант е да носиш рокля или топ с волани, които да придадат обемна форма в раменете. 

8. Дамски дрехи големи размери

Овърсайз костюмите ще са тренд дори за по-слабите дами. Те ще са подходящ избор за облекло за ежедневието или градска разходка. Това е интересна комбинация от официален и небрежен стил. 

9. Детайли с перли

Тази пролет можеш да си с кралска осанка, без да се налага да се ангажираш с всички задължения на титлата. Тенденциите разкриват модни находки, украсени с красиви нежни перли. Ще ги видим къде ли не - на каишките на чантите, на жилетките, якетата и роклите. 

10. Къси панталони с изчистен дизайн

Ако искаш да разкриеш прелестта на краката си, късите панталонки ще ти станат любими. През пролетния сезон ще са актуални прибраните и изчистени кройки. 

11. Черно и бяло

Отново ще е на мода комбинацията от черно и бяло, но това не е всичко. Десените ще са райета, точки и други форми, тъй като целта е да предизвикат вниманието на околните. 

12. Мини полата ще е хит

През по-топлата част от пролетта мини полите ще са на почит. Подготви се да срещнеш разнообразие от десени. Карето ще бъде най-актуалното и привличащо погледите. Един съвет от нас: винаги съчетавай този вид поли с каре с изчистен топ. 

13. Унисекс мода

Унисекс модата продължава да си проправя път през последните години и тази не прави изключение. Това е подходящо облекло както за мъже, така и за жени. И е чудесен избор за теб, ако искаш да имаш универсални дрехи за всеки случай. Определено можем да кажем, че предимство на унисекс дрехите  е усещането за свобода, което носят.

Заключение

По всичко личи, че тази пролет ще се насладим на една различна, свежа и интересна мода сред дамите. Не пропускай да допълниш гардероба си с някоя от изброените идеи. При нас можеш да намериш много актуални модели, с които да впечатлиш останалите.