Как да съчетаем дамската пола? Съвети за фешън гурута

cover-skirts

Когато става въпрос за стилизиране на дамска пола за някои дами това е трудна задача. Всъщност, полата е много ефектна и функционална дамска дреха, стига да знаеш как да я включиш в тоалета си. 

Подходящата пола може да направи визията ти уникална и изключително стилна, независимо дали желаеш да изглеждаш романтично, бляскаво или професионално.

Знаем, че отделните елементи могат да бъдат по-сложни за стилизиране, отколкото една дамска рокля например. Ето защо тук ще разглеждаме различните стилове дамски поли и ще ти дадем предложения как можеш да ги носиш. 

Как да съчетаем миди пола?

Миди полата е олицетворение на елегантността. Дължината позволява да играеш с пропорциите - тя стои чудесно с овърсайз пуловер или блуза. Можеш да я носиш и с любимия си тишърт и асиметричен блейзър или с изрязана жилетка и вталено боди. 

А какво да кажем за обувките? Избери елегантни боти до глезена или блестящо украсени сандали, и в двата варианта ще изглеждаш супер с миди пола.

Този стил дамска пола е подходящ за всички, които искат да издължат визуално фигурата си. Избери модел, който стига до средата на прасеца, обуй обувки на токчета и ще си топ. 

midi-skirt

Как да стилизираме мини пола?

Когато става въпрос за видове поли, мини полата е истинско звездно попадение в гардероба. Този стил е младежки и много свеж. Съществуват много и  различни забавни дизайни. 

Тук ключът към правилното съчетание се крие в баланса. Избери романтичен топ с буфан ръкав за забавната си лятна визия. Можеш също така да облечеш кожена мини пола с бяла риза с копчета - изключително провокиращо за модерно излъчване. 

Вечно модерни са и моделите къси дънкови поли, които се съчетават перфектно с тениска. Отгоре можеш да сложиш спортно елегантен блейзър или дънково яке.

Друг вариант за безупречен баланс е като към късата си пола добавиш топ с дълъг ръкав (който може да бъде от лека материя като лен, когато времето е горещо) или красиво кожено яке.

Късите поли с висока талия са много подходящи за дамите с ябълкова фигура. Праовоъгълните поли отиват най-много на атлетичните дами. 

mini-skirt

Как да стилизираме дълга пола?

Макси полата съществува в най-разнообразни варианти. Можеш да избереш както ежедневен, така и официален модел. За топлите дни избери тениска с високо деколте от красива и прохладна материя, краят на която да прибереш в макси полата си. 

Обичаш пищните визии? Опитай с изрязано дънково яке, което контрастира с макси пола с пайети. 

Макси полите и токчетата са чудесно съчетание, но този безгрижен стил изглежда много модерно и естествено и с еспадрили, плоски сандали и маратонки.

Дълги дамски поли отиват на средните и високи по ръст дами. Въпреки това има модели, които могат да се адаптират към повечето типове тяло. Намери такъв, който стига до или малко над глезена и го съчетай с елегантни боти или балерини

long-skirt

Как да стилизираме плисирана пола?

Независимо дали става дума за макси или миди пола, този стил е един от най-елегантните. Сложи миди плисирана пола, тениска и сандали с каишки и токчета за вечерната си зашеметяваща визия. 

За модерна улична визия можеш да комбинираш плисирана пола с ефектни маратонки.

Миди полата е твоят избор, ако си с ябълкова фигура. По-дългите модели пък придават обем на дамите с права фигура и баланс на фигурите тип обърнат триъгълник.

Как да стилизираме слип пола?

Секси полата по тялото в един цвят е  чудесна за създаване на чаровна и стилна визия. Заложи на модел с животински или флорални щампи с разкопчана жилетка или дънково яке за удобна и небрежна визия. 

За по-официален вид избери риза или топ с буфан ръкав или пайети. За твоя уикенд стайлинг можеш да сложиш тениска с ефектна лента и кожено яке.

Слип полите обикновено подхождат на правоъгълни фигури. Въпреки това, моделите с асиметрична кройка стоят много добре на дамите с ябълкова фигура. 

Как да стилизирате дънкова пола?

Универсална и небрежна, дънковата пола е отличен избор за свободното ти време. 

Тук важното е да се съсредоточиш върху смесването и съчетаването на текстури. Стилно кожено яке винаги е страхотно с дънкова пола. Можеш също така да сътвориш своя звезден стил с ефектен блейзър (в кадифе или с пайети) или красив дантелен топ.

Както дънките, така и дънковите поли се предлагат в толкова много цветове и кройки. Сигурни сме, че ще можеш да избереш перфектния модел за силуета си. 

denim-skirt

Как да стилизираме пола тип “А”?

Полата тип "А" е с голям обем в долната си част. Затова е добре нагоре да носиш топ, който да е втален и изчистен за постигане на баланс. 

Прибери любимата си риза с копчета в полата и носи ефектно колие, за да изглеждаш добре в офиса. 

За по-небрежен вариант може да избереш пола с висока талия с изрязан пуловер или да вмъкнеш любимата си тениска в полата.

Полите с А-образна кройки се разкрояват над бедрата, за да допълнят дамските извивки. Те са отличен избор за крушовидни фигури. 

 

Как да стилизирате пола молив?

Тъй като полата тип "молив" сама по себе си е с изискваща форма, е добре да подхождаш семпло, когато я стилизираш. 

Дългите и вталени поли тип "молив" се съчетават изключително добре с изчистена блуза. Това е перфектен работен стайлинг.

За твоята небрежна и модерна визия опитай с нестандартен пуловер, прибран в кожена пола молив. Така ще създадеш интересен контраст. 

Дамите с фигура тип пясъчен часовник, могат да подчертаят извивките си с такава елегантна пола. Разтегателните модели извайват крушовите форми, а тези с висока талия балансират фигурите тип обърнати триъгълници. Обзалагаме се, че след прочита на тази статия вече имаш няколко идеи, с които да създадеш своя уникален стил. Нашите маркови дамски поли те очакват в онлайн магазина ни на mercari.bg. Избери най-подходящите за теб и ги съчетай по най-добрия начин.